• CSF

EDGE OF ALCHEMY Artesania audiovisual surrealista

Artesania audiovisual surrealista per al I Cadaqués Shortfilm Festival obra d´S. Steers.


Mary Pickford i Janet Gaynor, atrapades dins les seves primeres pel·lícules mudes, s'endinsen en una èpica surrealista amb una història emergent de la subcorrent de Frankenstein .

En aquest film fet a mà, Stacey Steers selecciona seqüències de fonts cinemàtiques primàries, imprimeix els marcs i torna a contextualitzar l'acció, permetent que la "història" muntada a partir d'imatges d´arxiu, evolucioni amb el temps.

Inserta els seus actors en entorns de collage originals, construïts a mà a partir de fragments de gravats i il·lustracions del segle XIX.

Edge of Alchemy és la tercera pel·lícula en una trilogia que examina els mons interiors de les dones. Música del compositor polonès Lech Jankowski (Brothers Quay).

El projecte intensiu del treball de Steers va trigar cinc anys a completar-se. El procés de construcció és intuïtiu i orgànic: Edge of Alchemy es va completar amb el suport generós de la Fundació Creative Capital i la Fundació John Simon Guggenheim.


"Edge of Alchemy és el resultat de la visió única de Stacey Steers de les animacions amb el collage, una manera estranya de continuar amb la gran tradició del cinema surrealista.

Max Ernst es referiria a la màquina de cosir i el paraigua per definir l'estructura de la pintura surrealista com "una vinculació de dues realitats que, per totes les aparences, no tenen res que relacionar-les, en un entorn que, per totes les aparences, no els encaixi".